Let op: Met ingang van 1 mei 2017 worden alle werkzaamheden van SoloICT voortgezet vanuit Cobytes B.V. Meer info.

Cloud computing

Hoe vaak werkt u nog op een vaste plek? Werkt u weleens bij een klant, thuis, in de trein of op vakantie? Zou u dan niet graag al uw bestanden en e-mails bij de hand hebben om efficiënter te kunnen werken? Want om nou telkens bestanden op een USB te laden of uw computer mee te sjouwen… Met cloud computing van SoloICT heeft u een online werkplek die u kunt bereiken waar u ook bent. Thuis, in de trein of op het werk. Werk waar en wanneer u maar wilt.

Haal de toekomst in huis

Cloud computing is de toekomst vandaag. Met een online werkplek heeft u de vrijheid om overal te kunnen werken en dat geldt natuurlijk ook voor uw collega’s. SoloICT maakt online werkplekken op maat en zorgt voor het beheer van de werkplekken. Dure harde schijven en servers kunnen de deur uit, want een internetverbinding is alles wat nodig is. Ook peperdure licenties en ondersteunend IT-personeel zijn niet meer nodig. Dat scheelt enorm in de kosten.

Uw (bedrijfs)gegevens altijd veilig

Met cloud computing heeft u thuis, op kantoor en zelfs op uw vakantieadres toegang tot uw bedrijfsgegevens. Met cloud computing wordt de wereld uw werkplek. Mocht uw computer of harde schijf stukgaan, is er ook geen man overboord. De gegevens staan immers veilig in de cloud. Hetzelfde geldt wanneer er brand uitbreekt op kantoor. De bedrijfsgegevens zijn altijd veilig. Tekort aan opslagruimte is ook verleden tijd, dit kan namelijk ieder moment worden opgeschaald.

Online diensten

  • Online werkplek(ken);
  • Online server;
  • Hosted Exchange / Sharepoint / CRM;
  • Online backup;
  • Webhosting, E-mailhosting, Applicatiehosting;
  • VPS (Virtual Private Server) hosting;
  • Dedicated server hosting;
  • VPN verbindingen;
  • VOIP.

24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar overal beschikbaar

Een groot voordeel van de cloud diensten van SoloICT is dat deze altijd beschikbaar zijn. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week en driehonderdzesenvijftig dagen per jaar. Overal ter wereld kunt u beschikken over de cloud diensten. Zo heeft u altijd toegang tot uw online werkplek en kunt u een belangrijke e-mail versturen of uw agenda bijhouden. Of u nou op het werk zit of vakantie viert aan de andere kant van de wereld.

SLA (Service Level Agreement)

Voor een vast bedrag per maand sluit u met ons een duidelijke overeenkomst. In deze overeenkomst staat de gewenste servicegraad alsmede de reactietijd vermeld waarin SoloICT reageert op uw incidenten. Mocht het systeem onverhoopt extra storingen ondervinden, dan vallen deze automatisch ook binnen de overeenkomst.

Een overeenkomst garandeert een optimale beschikbaarheid van belangrijke ICT-systemen zonder dat u zich er nog om hoeft te bekommeren.

Beheer, support en onderhoud

Omdat al onze diensten op onze eigen cloud omgeving draait in ons beveiligde datacentrum, voeren wij standaard beheer uit op deze omgeving. Hierdoor hoeft u zelf niet meer om te kijken naar het beheren en up-to-date houden van uw omgeving.

Ook hoeft u zich niet meer bezig te houden met het afschrijven van uw huidige hardware (denk aan Servers, Werkstations en Netwerkapparatuur) en het vernieuwen hiervan. Het enige wat u nog nodig heeft, is een stabiele internetverbinding en een (thin)client waarmee u toegang krijgt tot onze online omgeving. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Datacentrum

Wij bieden onze diensten aan vanuit het state-of-the-art Interconnect datacentrum in Eindhoven, Nederland. De energie-efficiëntie en betrouwbaarheid behoren tot de beste van Europa. Door de redundante toepassing van stroom-, koel- en netwerkvoorzieningen voldoet datacenter Eindhoven aan TIER3+ classificaties. Zowel de stroomvoorzieningen als de koeling zijn 2N+1 uitgevoerd. Daarnaast is Interconnect ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

Interesse?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen met onze cloud diensten? Neem dan vrijblijvend contact op om over de mogelijkheden te sparren.