Let op: Met ingang van 1 mei 2017 worden alle werkzaamheden van SoloICT voortgezet vanuit Cobytes B.V. Meer info.

Systeem- en netwerkbeheer

Uw netwerk, software en systemen zijn een belangrijke kracht achter uw organisatie. Intensief gebruik en slecht of geen onderhoud brengen de vitaliteit van uw computernetwerk, servers en werkplekken in gevaar. Bovendien verstoren nieuwe computervirussen, spam en haperingen steeds vaker de optimale werking van uw bedrijfskritisch systeem. Uw complete netwerk dient non-stop operationeel en volledig betrouwbaar te zijn.

Een slecht functionerend geheel verstoord de dagelijkse werkprocessen van u en uw collega's en brengt hierdoor de continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten onnodig in gevaar. Vaak op de momenten dat het juist niet uitkomt!

Met ons proactief systeem- en netwerkbeheer nemen wij het complete beheer uit handen. Wij bieden deskundige ondersteuning nog voordat er een storing optreedt en eindgebruikers hier last van ondervinden. We controleren en onderhouden apparatuur, software en de werking van het geheel. Ook dragen we zorg voor het installeren en upgraden van software updates en patches.

Werkzaamheden

Tijdens het systeembeheer worden zoal de volgende zaken uitgevoerd;

 • Windows updates
 • Software updates
 • Antivirus controle en herstel
 • Backup controle en herstel
 • Prestaties meten van het netwerk, de werkstations en servers
 • Het oplossen van problemen en foutmeldingen
 • Aanmaken, wijzigen en verwijderen gebruikers in Active Directory en Exchange
 • Beheren van uw VOIP telefonie
 • Firewall beheer
 • Regulier onderhoud aan apparatuur
 • Periodiek uitvoeren van penetratietests en (beveiliging) audits

SLA (Service Level Agreement)

Voor een vast bedrag per maand sluit u met ons een duidelijke overeenkomst. In deze overeenkomst staat de gewenste servicegraad alsmede de reactie tijd vermeld waarin SoloICT reageert op uw incidenten. Mocht het systeem onverhoopt extra storingen ondervinden, dan vallen deze automatisch ook binnen de overeenkomst.

Een overeenkomst garandeert een optimale beschikbaarheid van belangrijke ICT-systemen zonder dat u zich er nog om hoeft te bekommeren.

Beheer op locatie en op afstand

Eén van de redenen waarom wij zo snel, effectief en kostenbesparend kunnen werken, is doordat het niet altijd nodig is om op lokatie te werken. Wij kunnen bepaalde werkzaamheden ook op afstand uitvoeren. Hiervoor richten wij eenmalig een toegangspunt (VPN) in waarmee onze systeembeheerders toegang krijgen tot uw netwerk. Natuurlijk komt er ook regelmatig een systeembeheerder langs om de fysieke werkzaamheden uit te voeren.

De verdeling tussen op lokatie en op afstand werken, stemmen wij in overleg af op basis van de omvang en complexiteit van uw organisatie.

Interesse?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ICT beheer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om over de mogelijkheden te sparren.