Let op: Met ingang van 1 mei 2017 worden alle werkzaamheden van SoloICT voortgezet vanuit Cobytes B.V. Meer info.

Nieuwe website online!

maandag 19 augustus 2013

Sinds deze week is onze nieuwe website online, de website is volledig responsive en voorzien van de laatste technieken.

Eindelijk!, onze nieuwe website is sinds deze week online! We hebben er hard en met veel plezier aan gewerkt. De uitgangspunten voor deze website waren; Simpel, Overzichtelijk, Strak en Duidelijk. Daarnaast is een stukje professionaliteit natuurlijk ook belangrijk. Zelf vinden we dat we met dit ontwerp de uitgangspunten prima hebben vervuld.

Het ontwerp

Het (web)ontwerp is zoals eerder genoemd vooral simpel gehouden, door dit simpele ontwerp hebben we de website met zo min mogelijk (html) code tot leven weten te brengen, dit is ook te merken aan de snelle laadtijd en verwerking in de browsers.

Logo iDOTMEDIA B.V.

iDOTMEDIA B.V. heeft het webontwerp op maat voor ons gerealiseerd, het eerste voorstel wat ze hebben aangeleverd was eigenlijk vrijwel meteen in orde, na enkele kleine aanpassingen in het ontwerp zijn we tot het huidige eindresultaat gekomen. Wij zijn er erg trots op!

Responsive?

Een responsive website houd, makkelijk gezegd, in dat het ontwerp zich aanpast aan allerlei soorten apparaten waarop de website wordt bekeken. Zo ziet de website er op een normale computer anders (groter en ruimtelijker) uit dan bijvoorbeeld op een tablet of smartphone. Op kleinere apparaten word het ontwerp compacter, simpeler en lichter. Met een responsive webontwerp is de weergave dus altijd optimaal, op welk apparaat de website dan ook wordt bekeken.

Het opzetten van een responsive website vergt echter wel wat meer tijd en kennis, maar het is wel de laatste nieuwe trend (en standaard). Gezien wij graag met de tijd meegaan of zelfs daarop vooruit willen lopen was het geen moeilijke keuze om voor een responsive webontwerp te kiezen.

Technieken

Verder is deze website (net zoals vele andere) gebouwd met behulp van HTML5, CSS en JavaScript. Het onderliggende systeem hebben we zelf ontwikkeld en maakt het ons mogelijk om snel nieuwe pagina's, nieuwsberichten of diensten toe te voegen en te wijzigen. Daarnaast zorgt dit systeem ook voor een aantal optimalisaties op het gebied van SEO (Search Engine Optimalisatie).

Hosting

Aangezien wij zelf actief zijn in de hostingwereld, hosten we onze website natuurlijk zelf! In het recent gebouwde datacenter Interconnect te Eindhoven hangen onze (web)servers. Vanaf daar wordt de website dus aan u geserveerd. Om de website zo snel en optimaal mogelijk te laten functioneren maken we gebruik van Nginx, PHP 5.4 en MariaDB 10.1.

Uw bevindingen?

Uiteraard horen wij graag andermans bevindingen, verbeteringen en tips. Wij zouden het erg op prijs stellen als u dit aan ons zou willen melden, dit kan via het contactformulier.


Terug naar het overzicht